Thema: Kriebelbeestjes

De afgelopen week zijn we weer op verschillende manieren met ons thema bezig geweest. Op onze baby groep hebben we bijvoorbeeld ook een rupsje nooit genoeg gemaakt en deze rupsjes zijn ontzettend leuk geworden.

Als we gaan wandelen met onze peutergroep gaan we opzoek naar de herfst. We zoeken naar paddenstoelen, gekleurde blaadjes, mos, takjes, kastanjes en nog veel meer dingen die bij de herfst horen. Bij K.O.Nijntje hebben we buiten een plekje gecreëerd waar we al deze kleine schatten kunnen neerleggen. Op deze manier kunnen we er vaker even heen lopen en er over praten. 

Het is inmiddels bijna 11 november en dus zijn we al druk bezig geweest met het maken van onze lampionnen. Dit jaar hebben we een kriebelbeestje als lampion. Dus dat past ontzettend goed bij het thema waar we mee bezig zijn. Ze hangen op dit moment nog heel mooi bij ons op de groepen, maar ze gaan natuurlijk gauw allemaal mee naar huis. Zodat dat alle kindjes met hun mooie lampion kunnen lopen op 11 november. Wij zijn alvast begonnen met het oefenen van de liedjes! 

We doen tussendoor ook spelletjes zoals kleine kriebelbeestjes voorzichtig uit het gras halen met een pincet. Op deze manier zijn we ook gelijk onze fijne motoriek aan het trainen en kunnen we een gesprek voeren over de kriebelbeetjes en wat we aan het doen zijn. De soort spelletjes zijn zeker een succes! Natuurlijk hebben we met bolletjes wol ook weer een aantal spinnenwebben gemaakt van onze stoelpoten. Hier konden weer onze nep spinnetjes in wonen, zodra we klaar waren. 

En zodra we buiten zijn, zijn we standaard op zoek naar alle kleine beestjes die we in onze tuin kunnen vinden!