Thema: Help een verrassing!

We zitten momenteel helemaal midden in ons thema: Help, een verrassing! De kinderen kennen het boekje allemaal al heel goed en er is veel herkenning tijdens het zingen en alle andere activiteiten die we doen.

In de eerste week was er voor ons elke dag een verrassing gepakt. Dit vond iedereen geweldig, wat zou er nu weer in de ingepakte doos zitten? Het waren elke dag dingen die we konden herkennen uit het boek help, een verrassing! 

We zijn onder andere ook allemaal bezig geweest met een knutselwerkje van August de vos. We hebben een vos gemaakt door het verven en vouwen van een bordje. Deze knutselwerkjes zullen binnenkort allemaal mee naar huis gaan met de kinderen. Maar voor nu genieten we nog even bij K.O.Nijntje van een heleboel August vossen. 

 

In het boekje heeft Suus een verrassing voor August de vos. August en Suus gaan picknicken! Dat is namelijk de verrassing voor August. We hebben samen met de kinderen een knutselwerkje gemaakt van een picknick mand. Iedereen mocht lekkere dingen uitzoeken om mee te nemen tijdens een picknick. Deze lekkere dingen plakten we op onze picknickmand. 

Naast knutselen, zijn we ook tijdens onze andere activiteiten met ons thema bezig. Tijdens muziek kwartier, yoga en bijvoorbeeld buiten spelen staan August en Suus ook centraal. We hebben verschillende spelletjes en bijvoorbeeld parcourtjes gedaan buiten. Tijdens muziek kwartier zingen we liedjes van ons thema en komen er ook activiteiten naar voren, zoals om de beurt kijken wat er in de picknickmand zit. Tijdens yoga doen we bijvoorbeeld August de vos na. August is heel rustig en dus doen we rustige oefeningen. Maar als we Suus na doen zijn de oefeningen wat drukker, want Suus houdt vooral van drukke dingen doen. 

Er is nog meer te ontdekken en leren tijdens dit thema, dus wij gaan nog een paar weken door bij K.O.Nijntje! Binnenkort nog meer over ons thema: Help, een verrassing!