Sinterklaas bij K.O.Nijntje

Sinds Sinterklaas in Scheemda is aangekomen zijn we volop met Sinterklaas bezig. We hebben de ruimtes bij K.O.Nijntje versierd en doen samen met de kinderen allerlei activiteiten in Sinterklaas sfeer. 

We hebben bijvoorbeeld met de peuters een Sinterklaas gemaakt en toen deze Sinterklaas mee naar huis ging, zat er ook nog wat lekkers in! 

Naast samen knutselen, zijn we ook bezig met activiteiten zoals pieten yoga en gym. De meeste kinderen vinden dit geweldig en gaan nu uit zichzelf ook al een parcours maken om samen pieten gym te doen. Maar ook tijdens ons muziekkwartier staat Sinterklaas in de hoofdrol! 

Als we samen muziekkwartier doen en in een grote kring zitten, zingen we het liedje:” Hoor wie klopt daar kinderen. Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes op het raam.” We kloppen dan zelf ook op bijvoorbeeld de grond of een tafel. En zo beelden we gezamenlijk elke keer als we het zingen iets meer uit van het liedje. Heel leuk om ook te zien dat kinderen dit onthouden en op andere momenten dit ook naar voren laten komen. Dan ineens gaan ze even kloppen of beelden ze een mijter uit als we zingen over Sinterklaas. 

Wij gaan nog even samen genieten van deze tijd en zingen en springen nog even door op alle Sinterklaas liedjes.