Proef Avontuur (door Organix)

Proef Avontuur is een interactieve en educatieve manier om kinderen kennis te laten maken met groenten en fruit. Zo kunnen de kinderen op een leuke manier voeding ontdekken en de herkomst, vorm, kleur, textuur en geur van groente en fruit verkennen.

Deze ontwikkelingstocht zorgt er voor dat kinderen het product misschien willen uitproberen, eten of proeven, ondanks dat hen niet direct gevraagd wordt dit te doen.

De gouden regel is om een kind NOOIT te vragen om iets te ETEN, PROBEREN of PROEVEN. We zorgen er voor d.m.v. een grote woordenschat, om deze uitdrukkingen te kunnen vervangen en onze doel te bereiken. Enkele voorbeelden: ruiken, snuffelen, kussen, likken, knabbelen, peuzelen, smikkelen, etc.

Een aantal weken gaan we met dit avontuur aan de slag.

Elke week een ander soort fruit of groente.

We zijn nu (week 31) begonnen met het ERWTEN avontuur. Heel passend, omdat de ouders van een kindje deze week erwten gingen oogsten. Zo kregen wij verse erwten, rechtstreeks van het land en ook nog foto’s over het oogsten die we aan de kinderen konden laten zien. De kinderen vinden het allemaal reuze interessant.