Overname K.O.Nijntje

Na meer dan 25 jaar geeft Truus Westerman het stokje door aan haar dochter Stéphanie Knol. K.O.Nijntje bestaat al meer dan 25 jaar in Scheemda en is echt een begrip geworden. Truus Westerman is ruim 25 jaar geleden begonnen met K.O.Nijntje. Na een jaar van plannen openende K.O.Nijntje haar deuren op 1 maart 1998 aan de havenstraat in Scheemda. Zeven jaar later moest Truus opzoek naar een nieuw pand en vond ze het huidige aan de kerklaan, waar K.O.Nijntje nu al bijna 19 jaar gevestigd is. De afgelopen jaren was naast Truus, ook Mineke eigenaar van K.O.Nijntje. 

Maar vanaf januari hebben Truus en Mineke het stokje doorgeven aan Stéphanie. Wat Truus heel leuk vind aan haar tijd als eigenaar bij K.O.Nijntje is dat er altijd positief is gepraat over de kinderopvang. Maar daarnaast vind ze het ook heel leuk, dat kinderen die vroeger zelf naar de kinderopvang gingen, nu terug komen om als stagiaire werkervaring op te doen bij K.O.Nijntje. 

Truus vind het stokje doorgeven aan Stéphanie natuurlijk geweldig! Dit had niet beter gekund, zegt Truus. Op deze manier blijft Truus ook altijd nog betrokken bij K.O.Nijntje en Stéphanie kan altijd terecht bij Truus voor vragen of advies. 

”Ik hoop dat Stephanie op dezelfde voet doorgaat met K.O.Nijntje en dat ze net zo’n goed kinderdagverblijf kan neerzetten als wij altijd hebben gedaan.” Maar daar heeft Truus alle vertrouwen in. 

Mineke vind het nog wat moeilijk om K.O.Nijntje los te laten, maar is blij dat ze in ieder geval nog twee dagen per week mag blijven werken. Ze weet zeker dat K.O.Nijntje in goeie handen is bij Stéphanie. Dat Stéphanie het overgenomen heeft, geeft haar een heel goed gevoel. 

Bij Stéphanie begon het een paar jaar leden te kriebelen. ”Hoe leuk zou het zijn als mijn moeder haar bedrijf toch in de familie blijft? Wat nou als ze het verkoopt, en ik denk over een paar jaar: had ik het maar geprobeerd! Vandaar de keuze om eerst 1 dag in de week te kijken of het pedagogisch werk bij mij paste. Vind ik het leuk? En misschien nog wel veel belangrijker: vinden ze mij wel leuk? Ik kwam er al snel achter dat ik het een enorm leuk vak vind. Want zeg nou zelf: al die lieve, grappige en eerlijke kinderen om je heen, wie wil dat nou niet? En de personeelsgroep die hier al jaren werkt is fantastisch. Super leuke, hardwerkende en hart voor de zaak hebbende dames.”

Het voelt allemaal nog wat onwerkelijk voor Stéphanie dat ze nu echt eigenaar is van K.O.Nijntje. ”Ik ben hier drie jaar geleden begonnen. Steeds een beetje meer opbouwen en overnemen van Truus en Mineke. En zij steeds een beetje meer afbouwen. Omdat het zo geleidelijk is gegaan voelt het nog een beetje onwerkelijk. Ik ben blij dat Truus en Mineke hier nog twee dagen in de week blijven werken. Zo kan ik nog steeds op hun kennis en expertise terugvallen.”

”Mijn visie is om K.O.Nijntje voor altijd huiselijk te houden. Een plek waar een kind echt kind kan zijn. We hebben al zo veel verplichtingen in ons leven. Hier mogen ze in ieder geval tot hun 4e verjaardag lekker spelen en kind blijven.”

”Bedankt voor jullie vertrouwen in K.O.Nijntje! Het doet ons goed om bij nieuwe aanmeldingen vaak te horen dat er zo positief over ons gesproken wordt.”