Maatregelen corona-virus

Met ingang van 11 mei zijn de beperkingen voor de kinderopvang met betrekking tot het corona-virus opgeheven. Dit betekent dat wij als kinderopvang vanaf 11 mei weer open zijn. Alle kinderen zijn weer welkom en daar zijn wij en jullie waarschijnlijk ook heel blij mee. Het was en is nog steeds een spannende tijd en daarom zijn er wel een aantal nieuwe maatregelen van pas. Wij vragen u deze maatregelen goed door te lezen en als u uw kind(eren) brengt zicht hier aan te houden. 

MAATREGELEN CORONA-VIRUS

 • Géén handen schudden, dus bij een verjaardag zullen we u niet persoonlijk feliciteren.
 • We houden ons aan de 1,5 meter afstand, niet met de kinderen, maar wel met de ouders en met het personeel onder elkaar.
 • Eén ouder brengt en/of haalt het kind, geen oudere kinderen meenemen.
 • Het afscheid ( haal-en brengmoment), zo kort mogelijk houden.
 • Houdt u aan de afgesproken haal- en brengtijden, verandert er iets geef dit dan op tijd door. Zodat wij uw kind kunnen ontvangen of zorgen dat hij/zij klaar is om naar huis te gaan. 
 • Géén speelgoed van thuis meegeven, de bekende knuffel mag natuurlijk wel mee.
 • Géén traktaties voor in de vakjes/mee naar huis. Maar trakteer op iets wat we samen kunnen nuttigen, zoals bijvoorbeeld een toetje voor na het eten of een voorverpakt koekje o.i.d.

BABY’S:

De baby’s komen binnen via de achterdeur, zoals gebruikelijk. Er staat desinfectiemiddel om uw handen mee te reinigen voor u naar binnen gaat. U loopt door naar de babykamer en houdt 1,5 meter afstand met het personeel, daarom geeft u uw kind niet over aan de groepsleidster, maar legt u uw kind in de box of zet het in een babystoel of bv op het speelkleed, waarna de groepsleidster uw kind weer op zal pakken. De overdracht doet u zo kort mogelijk (gebruik ook het schrift van uw kind voor alle belangrijke overdracht gegevens), er kan al een ander ouder staan te wachten. In de babykamer mag maar één ouder zijn tijdens de breng en haalmomenten. Ziet u buiten dat er al een ouder in de babykamer aanwezig is dan moet u buiten wachten totdat deze ouder het gebouw heeft verlaten.

PEUTERS:

De peuters komen niet door de achterdeur. We gebruiken nu de deur naast het “zwaairaam”, ouders van de peuters mogen niet mee naar binnen. Niet bij het brengen en niet bij het halen. Het is dus héél belangrijk dat u zich houdt aan de breng- en haaltijden, mochten die veranderen geef dat dan op tijd door, anders zit u kind misschien voor niets te wachten of is nog niet klaar als het gehaald wordt. Houdt rekening met de 1,5 meter afstand, staat er al een ouder, wacht dan op gepaste afstand. Buiten bij de deur staat een mobiele wasbak, wij vragen u om met uw kind de handen te wassen voor ze binnen komen. Bereid uw kind hier thuis ook op voor en leg het kind ook uit dat u niet mee naar binnen mag en direct weer weg gaat. Dit zal voor veel ouders en kinderen moeilijk zijn, maar als er duidelijk naar het kind gecommuniceerd wordt, dan zal het snel wennen aan deze manier van afscheid.

Dus laat u uw onzekerheid hierover niet aan het kind merken, kinderen voelen haarscherp aan als ouders hier zelf moeite mee hebben en zullen dan ook meer “tegenwerken” om zo de ouder langer vast te houden. Bij moeilijke afscheidsmomenten sturen we u zo snel mogelijk een appje/ berichtje hoe het verder is gegaan na het afscheid nemen. Zodat u met een gerust hart verder kan gaan met uw werkzaamheden.

Als u uw kind komt halen dan is het al buiten, ook de spullen uit het vakje staan klaar, buiten op de picknicktafel onder het afdak. Ook nu willen we graag dat u dit haalmoment kort houdt, zodat alle ouders de nodige ruimte krijgen.

Heeft u veel te vertellen of te vragen, doe dit dan het liefst via onze telefoon of via de app.

! HEEL BELANGRIJK !:

Uw kind mag niet naar de opvang als het de volgende klachten heeft:

 • – neusverkoudheid
 • – loopneus
 • – niezen
 • – keelpijn
 • – lichte hoest
 • – verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden) en/of benauwdheid!!

Bij twijfel het kind thuis laten.

Als het kind klachten ontwikkeld gedurende de dag, dan moet het kind direct naar huis.

Dit waren alle nieuwe maatregelen met betrekking tot het corona-virus. We hopen dat het zo allemaal duidelijk is, zijn er nog onduidelijkheden dan horen we het graag. 

SAMEN KOMEN WE HIER DOORHEEN!