Het spinazie avontuur

Afgelopen week hebben we samen met de kinderen spinazieblaadjes bekeken, gevoeld en geproefd.

We hebben geleerd dat de blaadjes niet aan een boom of struik groeien, maar dat ze van de grond komen. We hadden hele grote spinazieblaadjes maar ook hele kleine.

We hebben het spinazieblaadje een beetje nat gemaakt met onze tong en toen op onze wang, kin of neus geplakt. Ook gingen we een spinazieblaadje van tafel pakken met onze tong, zonder de handen te gebruiken. De kinderen die dit lukte lieten trots hun tong met blaadje erop zien.

Door het spinazieblaadje samen te vouwen ontstaat er een vlinder. We zetten onze tanden erin en zo maakten we tandafdrukken in het blaadje. Als we het uitgevouwen tegen het licht houden, dan kunnen we door de gaatjes heen kijken.

We hebben ook een klein stukje van het blaadje gehaald en op onze tong gelegd, we gingen het fijnmaken en daarna laten verdwijnen. Zo hebben de kinderen spelenderwijs spinazie ontdekt en geproefd. We sloten af met een spinazie smoothie te maken en dat was een succes, sommige kinderen keken er naar en vonden de groene kleur van het drankje toch wel een beetje raar. Bijna iedereen heeft het geproefd en de meeste kinderen vonden het echt lekker. Door het drinken van de smoothie ontstonden er allemaal groene snorren op hun gezichten.

Liedje die we er bij zongen: ( melodie “vader jacob”)

Spinazieblaadje, spinazieblaadje
Gezond en groen, gezond en groen
Lekker om te eten, lekker om te eten
Goed voor jou, goed voor mij