Het erwten avontuur

We zijn bij k.o.nijntje bezig met het proefavontuur en vorige week waren we op het erwten avontuur! Extra speciaal was dat we onze geproefde erwten vers van het land kregen.

Wist je dat erwten:

  • Zink bevatten, dat goed is voor onze huid?
  • Vitamine B bevatten, dat helpt bij het omzetten van voedsel in energie en goed is voor onze hersens en huid?
  • Een goede bron van proteïnen zijn die ons lichaam helpen groeien? Ze bevatten meer proteïnen dan welke andere groente dan ook.

Samen met de kinderen begonnen we ons avontuur door de erwten te voelen. Tussendoor stelden we vragen. Voelt het ruw of glad? Kun je de erwten ook ruiken? Hoe ruiken de erwten? Voelt een erwt koud of warm als we hem tegen onze wang houden? Maar we gingen ook erwten tellen en wegblazen. En uiteindelijk proeven. Kunnen we op een erwt bijten? Wat voor geluid horen we dan?

Maar naast deze proefactiviteit hebben we ook geknutseld en bijvoorbeeld liedjes gezongen. We gingen met onze vingers erwten stippen op een bord. We konden grote erwten maken met onze duim, maar juist kleine met onze pink. 

We zongen dit liedje op de melodie van ”Ik zag twee beren.”

Ik zag vijf erwtjes op mijn bordje,

Ohw wat waren ze lekker

Ja, zo lekker, o zo lekker

Dat ik die erwtjes eten wilde

Hi hi hi, ha ha ha

Ik nam er één en at hem op

Ik zag vier erwtjes op mijn bordje,

Oh wat waren ze lekker

Ja zo lekker, o zo lekker

Dat ik die erwtjes eten wilde

Hi hi hi, ha ha ha

Ik nam er één en at hem op

Etc.