Een huis voor Harry

Bij K.O.nijntje hebben we eerder dit jaar het thema een huis voor Harry uitgewerkt. Het boek een huis voor Harry was uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2019. Bij K.O.nijntje besteden we elk jaar aandacht aan het prentenboek van het jaar en dit jaar was het de beurt aan Harry!

Verschillende plekjes bij K.O.nijntje werden omgetoverd en zo konden we samen met Harry de kat nieuwe avonturen beleven. In het boekje gaat Harry in op de uitnodiging van Vera de vlinder om tikkertje te spelen. Maar dan ineens is Vera verdwenen en is Harry volledig de weg kwijt. Harry gaat opzoek naar een nieuw huisje en komt er achter dat er genoeg plekjes zijn die dieren als hun huisje beschouwen. Harry probeert een plekje te vinden waar hij zich thuis voelt, maar slaagt daar niet direct in.

De kinderen bij K.O.nijntje hebben vol spanning genoten van het verhaal van Harry en samen met onze handpop van Harry en Vera vlinders hebben we het verhaal vaak nagespeeld. Hier genoten de kinderen nog meer van! Het gebruik van poppen leidt tot creatief denken en gebruik van de verbeelding.

Naast dat we met de kinderen het verhaal in zijn gedoken hebben we natuurlijk ook liedjes gezongen die bij het thema passen, geknutseld en nog zoveel meer! Met elk thema die we uitvoeren werken we op een speelse manier aan verschillende ontwikkelingsgebieden. Het belangrijkste is dat we samen plezier hebben en genieten van alle dingen die voorbij komen tijdens een thema!