Dieren in het water deel 1

We zijn de afgelopen week bezig geweest met het nieuwe thema ”Dieren in het water”! We hebben de ruimtes in K.O.nijntje helemaal versierd met water dieren. 

Er kwam zelfs een kindje met allemaal boekjes van thuis naar K.O.nijntje die gingen over water dieren. Deze mogen we tijdens het thema lenen en lezen met de kindjes. Super lief natuurlijk en we hebben de eerste boekjes al gelezen. 

We zijn deze week bezig geweest met een visje verven. Met een stuk bleekselderij konden we heel goed schubben stempelen op de vis. 

We hebben het natuurlijk onder anderen ook over de zee en het strand. Eén van de kindjes was samen met opa en oma aan het schelpen zoeken geweest op het strand en nam een heel dienblad vol schelpen mee. Deze hebben we gezamenlijk goed bekeken. Alle schelpen hebben verschillende kleuren en vormen. Daarnaast had ze ook een bakje zeewier mee! Deze was nog nat en glibberig, maar ook dit was natuurlijk heel interessant. Deze gaan we drogen, zodat we er de komende weken ook nog naar kunnen kijken. 

We zijn ook opzoek geweest naar visjes rondom de kinderopvang. We kwamen een vijvertje tegen waar bewoners allemaal vissen in hadden. Maar we mochten zelfs ook even binnen komen bij de dierenwinkel en hebben hier ook visjes bekeken. Dat was natuurlijk wel heel indrukwekkend! We waren welkom om nogmaals te komen kijken, dus dat gaan we vast en zeker nog een keertje doen.